Account aanmaken

Individuele bijles aan huis voor elke leerling en scholier

Veel leerlingen zitten thuis gemotiveerd aan hun huiswerk, maar het kost ze toch redelijk wat moeite om de toetsen goed voor te bereiden. Het kan ook zijn dat het kwartje bij een bepaald onderwerp maar niet helemaal valt. StudentsPlus helpt hierbij in de vorm van individuele bijles aan huis! Door ons grote bestand van bijlesgevers door heel Nederland kunnen wij helpen bij alle vakken op alle niveaus en in alle leerjaren. In onze vestigingssteden wonen de meeste bijlesgevers, maar doorgaans kunnen wij ook daarbuiten bijles aan huis verzorgen. Naast het helpen van middelbare scholieren, bieden we ook bijles aan voor basisschoolleerlingen en studenten van het mbo, hbo en de universiteit. 

StudentsPlus in het kort

Hoe werkt het afnemen van bijlessen bij StudentsPlus eigenlijk?

  • Individueel en aan huis door heel Nederland;
  • Op basis van uw wensen en voorkeuren;
  • Gegeven door een student;
  • Binnen 5 werkdagen starten;
  • Bijlessen op basis van maandelijkse urenpakketten;
  • Tijden en dagen in overleg met de bijlesgever.

Gerichte bijlessen

Leerlingen zijn soms veel tijd kwijt met een bepaald onderwerp, aangezien ze de stof niet onder de knie krijgen. Dit kan erg frustrerend zijn en de motivatie daalt. Onze bijlesgevers komen er vaak achter dat de huidige stof niet de kern is van het probleem. Veelal is het zo dat de stof van enkele jaren geleden eigenlijk nooit echt goed begrepen is. Het is daarom aan te raden om meteen aan de bel te trekken wanneer uw kind de stof niet goed begrijpt. Onze ervaring is dat 1 of 2 uur gerichte bijles per week vaak al voldoende is om de leerling nét dat duwtje in de rug te geven dat hij of zij nodig heeft. Ligt het probleem wat dieper? Dan is het raadzaam om wat vaker af te spreken of langere sessies te doen. Omdat de bijlessen individueel zijn, wordt er altijd gewerkt met de probleemstof van de leerling en het materiaal van school.

Een student als bijlesgever

StudentsPlus werkt met studenten die hun middelbare school (havo of vwo) hebben afgerond. Doorgaans studeren zij aan een hogeschool of universiteit in Nederland. Studenten zijn ideale bijlesgevers, omdat zij nog dicht bij de leerling en de stof staan en zijn flexibel in hun tijd. Zij hebben recent eindexamen gedaan en weten dus precies waar uw kind tegenaan loopt. Ook is de drempel lager voor de leerling om vragen te stellen aan de bijlesgever. Om bijles te mogen geven moeten de studenten het vak met minstens een 7 hebben afgerond op hun eindexamen. Van tevoren worden zij gecheckt op hun kennis en wordt er een intakegesprek met hen gehouden om de sociale, didactische en communicatieve vaardigheden te testen. 

Flexibele urenpakketten

De bijlessen bij StudentsPlus worden ingekocht op basis van maandelijkse urenpakketten. Deze hebben vaste tarieven tussen de €15 en €21 per uur en zijn vrijgesteld van btw. Ook rekenen wij geen kosten voor inschrijven en de zoektocht en is de betaling altijd achteraf, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Ook als wij geen geschikte bijlesgever in uw omgeving kunnen vinden, betaalt u helemaal niets. Is er onverhoopt geen klik met de bijlesgever? Dan zoeken wij direct een nieuwe. Wilt u het pakket opzeggen? Dan heeft u daar nog tot de laatste dag van de huidige maand voor om het schriftelijk in te voeren, zodat per de eerste van de nieuwe maand gelijk het pakket stopstaat. Er hoeft dus geen maand tussen te zitten! 

Meer dan alleen bijles

Naast bovenstaande zijn er meer voordelen om StudentsPlus de bijlessen te laten verzorgen. Wij controleren de kennis en kunde van de studenten en hebben een persoonlijk intakegesprek met ze. Daarnaast blijven wij betrokken bij de voortgang, staan wij voor continuïteit en regelen we alle administratieve zaken. Verder hebben alle leerlingen na inschrijving toegang tot de gratis online Leeromgeving met daarin duizenden opgaven voor de meest aangevraagde bijlesvakken. Zo kan er ook buiten de bijlessen om extra geoefend worden met de probleemstof. Ook ondersteunen wij onze bijlesgevers middels een didactisch platform. Op dit platform staan tientallen artikelen met uitleg over het geven van bijles en welke moeilijkheden daarbij kunnen ontstaan. Zo blijven de bijlesgevers hun didactische vaardigheden ontwikkelen en worden de bijlessen op hoog niveau gegeven.

Mogelijkheden in uw omgeving

Bent u geïnteresseerd in wat StudentsPlus concreet voor u kan betekenen? Maak dan vandaag nog een gratis en vrijblijvend account aan, waarbij u inzicht krijgt in de mogelijkheden bij u in de buurt. Dit account gebruikt u ook om zelf de urenpakketten en financiën te beheren en hierop kunt u direct een inschrijving doen. Wij starten gelijk een zoektocht naar een bijlesgever in uw omgeving!

Waarom StudentsPlus?

Hieronder staan de plussen van StudentsPlus

Enthousiaste bijlesgevers

Onze bijlesgevers zijn zeer gemotiveerd en zorgvuldig geselecteerd.

Geen klik met de gevonden bijlesgever?

Wij gaan direct en gratis op zoek naar een vervangende!

Gratis Leeromgeving

Alle leerlingen maken gratis gebruik van de Leeromgeving: een online platform met duizenden oefenopgaven.

15 jaar ervaring

Daardoor vinden we doorgaans binnen 5 werkdagen een bijlesgever.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Kies dan hieronder uw dichtstbijzijnde vestiging. Kies voor ‘elders’ als u in geen van de vestigingen woont.

Kies hieronder het schoolvak waar u bijles voor zoekt. Gaat het meer om huiswerkbegeleiding? Kies dan in het menu voor ‘huiswerkbegeleiding’.

  • Maak een keuze in de lijst

Enkele reacties van onze klanten

Angelique, 5 havo

Wij zijn erg tevreden over de Engelse bijles, wel jammer dat er ieder jaar een andere student kwam, maar hou een student maar eens tegen als er o.a een stage in China te krijgen. Iedere keer werd er snel een nieuwe bijlesgeefster gevonden en gelukkig waren de cijfers voor Engels ondanks de dyslexie van mijn dochter goed genoeg en daar deden we het voor.

Maarssen mei 2013 - heden (augustus 2016)
Familie Rietveld, 6 atheneum

Zeer tevreden over StudentsPlus: de communicatie via de website liep prima en alle afspraken waren steeds heel duidelijk. Ook fijn dat StudentsPlus enkele weken na de start belde om te vragen of alles naar wens was. De prijs-kwaliteit verhouding is ook heel goed. Kortom: ik zou iedereen die bijles op maat zoekt StudentsPlus aanraden.

Rotterdam juli 2015 - heden (april 2016)
Familie Bloem, 4 atheneum

Heeft je kind extra begeleiding nodig, neem dan gerust contact op met StudentsPlus. Zeer klantgericht, enorm vriendelijk en kundig. Vinden in no time een geschikte bijlesgever!

Amsterdam maart 2016 - heden (juni 2016)