Bijles geven vacatures - StudentsPlus
Ik wil bijles geven!
Word bijlesgever

Bijles geven vacatures

Lijkt het je leuk om bijles of huiswerkbegeleiding te geven? Dan ben je bij StudentsPlus aan het juiste adres! Wij hebben in heel Nederland bijles geven vacatures open staan. In heel Nederland wordt er veel bijles aangevraagd, dus ook bij jou in de buurt :) We zijn altijd op zoek naar enthousiaste bijlesgevers die in de buurt van deze leerling wonen.

Wanneer kan ik deze vacature voor bijles geven invullen?

Je kunt bijles geven wanneer je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je hebt de havo of het vwo succesvol afgerond
 • Je hebt minimaal een 7 gehaald voor je eindlijst voor de vakken waarin je bijles wilt geven
 • Je bent de Nederlandse taal goed machtig
 • Je hebt een goed inlevingsvermogen en je vindt het leuk om een leerling te helpen
 • Je bent geduldig en kan een leerling goed op zijn of haar gemak stellen
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig

Wanneer kan ik aan de slag als bijlesgever?

Dit hangt van een aantal zaken af, zoals:

 • waar je woont: hoe groter de stad, hoe meer aanvragen (en hoe meer concurrentie van andere bijlesgevers ;)
 • in welke vakken je bijles wilt geven: de meest aangevraagde vakken zijn wiskunde/rekenen en daarnaast natuurkunde, scheikunde, economie en natuurlijk de talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits), wanneer je alleen aardrijkskunde opgeeft, zal het langer duren voordat je een aanvraag aangeboden krijgt
 • of je de StudentsPlus App hebt gedownload en de pushberichten hebt aangezet: Zo maak je de meeste kans om als eerste de aanvraag te accepteren en de leerling bijles te geven

Wat gebeurt er wanneer ik de vacature voor het geven van bijles heb ingevuld?

Op het moment dat je voor de eerste keer een bijlesaanvraag hebt geaccepteerd, kun je los :) Dit betekent dat je:

 • een uitnodiging krijgt voor het tekenen van je contract
 • een digitaal urenbriefje krijgt (wanneer je inlogt op StudentsPlus.nl of via de app)

Naast deze administratieve zaken, krijg je uiteraard ook de informatie van (de ouder van) jouw bijleskindje. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk contact opneemt om de eerste bijles in te plannen!

Hoe kan ik goed voorbereid de bijles geven?

Wanneer je je aansluit bij StudentsPlus, heeft dit als groot voordeel dat je weinig voorbereidingstijd kwijt bent. Studenten van lerarenopleidingen hebben al veel oefenstof voor je gemaakt, die je online kunt toewijzen aan jouw bijleskindje. Zo kan jouw bijlesleerling voor de bijlessen alvast oefenstof maken. Wanneer jouw bijlesleerling een opgave maakt, kun jij zien of deze opgave goed of fout is gemaakt en kun je daar tijdens de bijlessen op inhaken.

Is er ook een vacature voor online bijles geven?

Jazeker! Je kunt zelf aangeven dat je alleen online bijles wilt geven. Dan houden we daar rekening mee en krijg je alleen aanvragen van leerlingen die online bijles willen.

Sluit je dus aan bij de leuke bijlesorganisatie van Nederland, dan maken we samen het onderwijs in Nederland een stukje beter!

Waarom
Waarom?

Jij bepaalt je eigen werkdagen en -tijden, verdient €15 per uur en het staat natuurlijk supergoed op je cv!

Hoe, waar en wanneer?
Hoe, waar en wanneer?

De bijlessen zijn 1-op-1, vaak aan huis bij de leerling op fietsafstand en jullie bepalen de dagen in overleg. Jij kunt zelf bepalen of je tijd hebt voor een nieuwe leerling.

Voor wie
Voor wie?

Studenten met een havo-, vwo- en gymnasiumdiploma zijn van harte welkom! Jij mag bijles geven in de vakken waarvoor je een 7 of hoger hebt behaald op je eindlijst.

Direct beginnen
Wil je direct beginnen?

Maak een account aan, geef je voorkeuren op bij de inschrijving en upload je bestanden. Inschrijven is uiteraard gratis!

Leuke bijverdienste

Je verdient €15,- per uur en het is erg leuk om te doen!

Flexibel

Jij bepaalt samen met je leerling wanneer, waar en hoe de bijles wordt gegeven

Leuke bijverdienste

Je verdient €15,- per uur en het is erg leuk om te doen!

Een selectie van onze bijlesgevers

Pieter

Met veel plezier heb ik al verschillende leerlingen verder geholpen. Samen vallen we de moeilijke opgaven aan en dan blijkt dat economie best goed te doen is.

Pieter

Denise

Leerlingen begeleiden vind ik superleuk om te doen, omdat iedere leerling anders is. Maar toch werk je met iedereen naar één doel: betere cijfers!

Denise

Lorenzo

Het geeft enorm veel voldoening om samen met een leerling vanuit een lastige positie toe te werken naar een succesvol eindresultaat.

Lorenzo

Andrea

Toenemende resultaten en positieve feedback van zowel ouders als leerlingen geven mij motivatie om de lesstof zo goed mogelijk over te brengen. Daarnaast zorgt het kleine leeftijdsverschil voor een goede communicatie met de leerlingen.

Andrea