Veelgestelde vragen
Wij zoeken jouw student!
Bekijk de mogelijkheden

Veelgestelde vragen en hun antwoorden

Hieronder staan de antwoorden op onze veelgestelde vragen. 

Wat is bijles?

Bijles is een extra les naast de reguliere (school)lessen. Het is vaak complementair aan het onderwijs en is benodigd ter ondersteuning om achterstanden weg te werken, knelpunten aan te pakken of puur om de kennis te behouden. Bijles is tijdelijk of structureel van aard en kan ondersteuning bieden in verschillende vormen. Welke vorm bij de leerling past, is afhankelijk van de situatie. Lees hier meer over wat bijles is.


Waar vindt de bijles plaats?

In principe probeert StudentsPlus de bijles altijd bij u aan huis te verzorgen. Mocht u dit liever niet hebben, dan kunt u dit tijdens de inschrijving aangeven. Eventuele alternatieven voor bijles aan huis zijn bijles op school, in een bibliotheek, of thuis bij de bijlesgever.


Wanneer vinden de bijlessen plaats?

De concrete invulling van de dagen en tijden waarop de bijlessen moet plaatsvinden kunt u in overleg met de bijlesgever bepalen.


Wat zijn de mogelijkheden voor ondersteuning bij mij in de buurt?

Doordat wij al 19-jaar marktleider zijn op het gebied van bijles, kunnen wij in vrijwel heel Nederland passende ondersteuning bieden. Vooral in de grote (studenten)steden kunnen wij doorgaans binnen enkele dagen een bijlesgever voorstellen. Om de concrete mogelijkheden bij u in de buurt te ontdekken kunt u gebruik maken van de tool ‘koppelkans berekenen’.


Hoe snel kan ik beginnen?

In bijna alle gevallen vindt StudentsPlus na uw inschrijving binnen 2 werkdagen een geschikte bijlesgever. Zo niet, dan nemen we op de vijfde werkdag na de inschrijving even contact met u op om u de hoogte te stellen van de status van de zoektocht.


Wie geven de bijlessen namens StudentsPlus?

De bijlessen worden gegeven door studenten die hun middelbare schooldiploma hebben behaald en nu studeren aan een hogeschool of universiteit.


Wat als er geen klik is met de bijlesgever?

Neem direct contact met StudentsPlus op, zodat wij gelijk voor u op zoek kunnen gaan naar een nieuwe bijlesgever. Met alle informatie, wensen en voorkeuren die tijdens de online inschrijving worden opgegeven en met onze jarenlange ervaring zoeken wij een bijlesgever. Wij proberen dus altijd samen met u een perfecte koppeling te maken.


Is er een opzegtermijn?

StudentsPlus hanteert geen maand opzegtermijn. Het urenpakket kan altijd tot op de laatste dag van de huidige maand opgezegd worden, zodat het gelijk per de eerste van de nieuwe maand stop staat. Er hoeft dus geen volledige maand tussen te zitten.


Kan ik ook eenmalig een aantal uur afnemen?

Ja dat is mogelijk! De bijlespakketten van StudentsPlus gaan per kalendermaand en zijn dus ook maandelijks op te zeggen en aan te passen.


Hoe zit het met reisvergoeding?

Dit is geheel vrijwillig bij StudentsPlus. In veel gevallen kan StudentsPlus een bijlesgever vinden die zo dicht bij u in de buurt woont, dat een reisvergoeding niet nodig is. In sommige gevallen wordt de kans dat wij op korte termijn een bijlesgever kunnen vinden wel groter wanneer u de student een kleine vergoeding biedt.


Wat is het verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding?
Bijles is vooral gericht op het wegwerken van achterstanden bij één of meerdere specifieke schoolvakken. Bij huiswerkbegeleiding ligt de nadruk op het ‘leren-leren’ plannen en structureren van het schoolwerk en wordt niet specifiek ingezoomd op één of meerdere schoolvakken. Lees hier meer informatie over wat huiswerkbegeleiding is.

Enthousiaste bijlesgevers

Onze bijlesgevers zijn zeer gemotiveerd en zorgvuldig geselecteerd.

Gratis Leeromgeving

Een gratis online platform met duizenden oefenopgaven.

22 jaar ervaring

Al meer dan tienduizenden leerlingen geholpen in heel Nederland.