Bijles geven bij StudentsPlus
Ik wil bijles geven!
Word bijlesgever

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt de bijles gegeven?

Het tijdstip van de bijles gaat in overleg met de leerling en zal meestal aan het eind van de middag of begin van de avond gepland worden. Tijdstippen en dagen zijn niet gebonden aan kantooruren, dus afspreken kan wanneer het jullie uitkomt.

Hoeveel uur bijles moet/mag ik geven?

Onze leerlingen nemen bij ons pakketten af. Dit houdt in dat een leerling minimaal 4 uren bijles neemt per maand, maar de klant kan ook een pakket voor 16 uren of meer nemen. Vooraf krijg je van ons te horen hoeveel uren bijles een leerling afneemt. Je bepaalt altijd zelf of je een leerling aanneemt. Indien je kunt kiezen uit meerdere leerlingen, kan je ook zelf bepalen hoeveel leerlingen je aanneemt.

Hoe lang neemt een leerling bijles af?

Dat ligt aan de leerling. Het pakket dat de leerling inkoopt loopt per kalendermaand. De bijlessen duren dus minimaal één maand, maar duren in de regel langer. Als een leerling stopt, dan kun je weer nieuwe leerlingen krijgen. Ook hier kun je dus zelf, in overleg met de leerling, kiezen hoe lang je bijlessen geeft.

Waar worden de bijlessen gegeven?

Waar de bijlessen worden gegeven, gaat ook in overleg met de leerling. Dit is meestal bij de leerling thuis, maar zou ook bij jou op de kamer of op een centrale plek, zoals de bibliotheek kunnen.

In welke vakken mag ik bijles geven?

Bijlesgevers mogen bijles geven in de vakken waarvoor zij een zeven of hoger hebben gehaald op hun eindlijst van de havo of van het vwo. Geef bij jouw inschrijving dan ook vooral alle vakken op die je mag opgeven. Mocht je op een andere manier kunnen aantonen dat je over voldoende vakinhoudelijke kennis beschikt om leerlingen bijles te kunnen geven, dien je, bijvoorbeeld, een propedeuse of certificaat te kunnen overleggen.

Kan ik ook bijles geven in de zomervakantie?

Bijles geven in de zomervakantie is zeker mogelijk. Uiteraard zijn veel scholen dan dicht, maar er zijn leerlingen die naar een zomerschool gaan en bijles nodig hebben of leerlingen die deze periode benutten om de achterstanden bij te werken. Ook krijgen wij aanvragen van beginnende studenten die een toelatingstoets moeten maken en daar extra hulp bij nodig hebben.

Wat kan ik verder van StudentsPlus verwachten?

Het voordeel van bijles geven via een bureau, is dat je altijd bij onze medewerkers terecht kunt als je tegen problemen aanloopt. Als het maken van afspraken moeizaam verloopt of als je tijdens de bijlessen vastloopt, dan kunnen de medewerkers van StudentsPlus je met raad en daad terzijde staan. Daarnaast krijg je, als ingeschreven bijlesgever, toegang tot een kennisbank over het geven van bijlessen, waarin je gemakkelijk leesbare informatie en veel tips kunt vinden over allerlei bijlesgerelateerde onderwerpen.
 

Flexibel

Jij bepaalt samen met je leerling wanneer, waar en hoe de bijles wordt gegeven

Staat goed op je CV

Bijles geven is leerzaam, zinvol en het staat goed op je CV

Duizenden gratis oefenopgaven

Je hoeft zelf geen oefenstof op te zoeken of te verzinnen. Dat hebben wij al voor je gedaan!