Bijles geven - Dé perfecte studentenbaan | StudentsPlus
Ik wil bijles geven!
Word bijlesgever

Bijles geven; dé ideale bijbaan naast je studie!

Zoek je een leerzame bijbaan waarbij je leerlingen van de basis- en middelbare school helpt bij het verbeteren van hun schoolresultaten? Dan is bijles geven jouw ideale bijbaan. StudentsPlus heeft in heel Nederland altijd vacatures open voor nieuwe bijlesdocenten

Waarom een bijbaan als bijlesgever bij StudentsPlus?

 • Je verdient € 15,- per uur;
 • Je beheert je eigen agenda;
 • Je houdt je kennis up-to-date;
 • Staat uitstekend op je cv!

Hoe werkt het precies?

Jij bepaalt zelf al je wensen en voorkeuren, dus..

 • In welke vakken je bijles wil geven;
 • Op welke dag(en) het voor jou uitkomt;
 • Waar je beschikbaar bent;
 • Op welk niveau je leerlingen wilt helpen;
 • Of je ook leerlingen huiswerkbegeleiding of examentraining wilt geven.

De bijlessen vinden vaak thuis bij de leerling plaats. Wij benaderen je wanneer een leerling bij jou in de buurt bijles nodig heeft en je kunt zelf bepalen of je daar op dat moment tijd voor hebt met je huidige (studie)drukte.

Starten met bijles geven?

Heb jij je havo- of vwo-diploma op zak en wil jij deze leerzame en flexibele bijbaan? Maak dan nu een account aan en schrijf je direct in! Na je inschrijving hebben wij vaak al heel snel een eerste bijlesleerling voor je. Mocht je verder nog vragen hebben, kijk dan gerust eens bij onze veelgestelde vragen.

In welke vakken wordt vooral bijles gevraagd?

We krijgen de meeste aanvragen voor de bèta vakken, dus vooral wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Andere veel aangevraagde vakken zijn economie, Engels en Nederlands. Daarnaast krijgen we ook geregeld bijlesaanvragen voor leerlingen van de basisschool, waarbij het dan vooral om rekenen, taal en begrijpend lezen gaat. Ook voor andere vakken dan de hierboven genoemde wordt regelmatig bijles aangevraagd en kun je daar dus ook bijles in geven.

Wij helpen je graag

Je wordt door ons zeker niet aan je lot overgelaten. Wij doen er alles aan om jou te helpen en de bijlessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Zo hebben wij:

 • De Leeromgeving voor je ontwikkeld. Op dit platform staan voor de meest aangevraagde schoolvakken en op alle niveaus oefenopgaven. De opgaven kun je toewijzen aan je leerling, zodat deze ook buiten de bijlessen om kan oefenen.
 • Een didactisch platform voor je gemaakt. Dit platform bestaat uit tal van didactische documenten. Daar vind je informatie over onderwerpen als: “Hoe geef ik de eerste bijles?” tot “Welke verschillende leerstijlen zijn er en welke past het beste bij mijn leerling?”.

Daarnaast kun je altijd het hoofdkantoor bereiken voor vragen en advies. 

Aan wie geef ik bijles?

Bijles wordt gegeven aan:

 • leerlingen van de basisschool;
 • leerlingen van de middelbare school;
 • studenten van het mbo/hbo en de universiteit

In welke vakken kan ik bijles geven?

Je kunt in alle vakken bijles geven die gegeven worden op de basisschool, middelbare school en op het middelbaar/hoger onderwijs.
Hieronder kun je zien welke vakken er het meest gevraagd worden:

Waar moet ik als bijlesgever aan voldoen?

Om in aanmerking te komen voor deze vacature als bijlesgever, dien je minimaal je havo- of vwo-diploma op zak te hebben. Je mag bijles of examentraining geven in de vakken waarvoor jij een 7 of hoger hebt behaald op je eindlijst. Voor het geven van huiswerkbegeleiding kun je altijd in aanmerking komen.

Waarom
Waarom?

Jij bepaalt je eigen werkdagen en -tijden, verdient €15 per uur en het staat natuurlijk supergoed op je cv!

Hoe, waar en wanneer?
Hoe, waar en wanneer?

De bijlessen zijn 1-op-1, vaak aan huis bij de leerling op fietsafstand en jullie bepalen de dagen in overleg. Jij kunt zelf bepalen of je tijd hebt voor een nieuwe leerling.

Voor wie
Voor wie?

Studenten met een havo-, vwo- en gymnasiumdiploma zijn van harte welkom! Jij mag bijles geven in de vakken waarvoor je een 7 of hoger hebt behaald op je eindlijst.

Direct beginnen
Wil je direct beginnen?

Maak een account aan, geef je voorkeuren op bij de inschrijving en upload je bestanden. Inschrijven is uiteraard gratis!

Flexibel

Jij bepaalt samen met je leerling wanneer, waar en hoe de bijles wordt gegeven

Staat goed op je CV

Bijles geven is leerzaam, zinvol en het staat goed op je CV

Duizenden gratis oefenopgaven

Je hoeft zelf geen oefenstof op te zoeken of te verzinnen. Dat hebben wij al voor je gedaan!

Een selectie van onze bijlesgevers

Andrea

Toenemende resultaten en positieve feedback van zowel ouders als leerlingen geven mij motivatie om de lesstof zo goed mogelijk over te brengen. Daarnaast zorgt het kleine leeftijdsverschil voor een goede communicatie met de leerlingen.

Andrea

Denise

Leerlingen begeleiden vind ik superleuk om te doen, omdat iedere leerling anders is. Maar toch werk je met iedereen naar één doel: betere cijfers!

Denise

Lorenzo

Het geeft enorm veel voldoening om samen met een leerling vanuit een lastige positie toe te werken naar een succesvol eindresultaat.

Lorenzo

Pieter

Met veel plezier heb ik al verschillende leerlingen verder geholpen. Samen vallen we de moeilijke opgaven aan en dan blijkt dat economie best goed te doen is.

Pieter