Examentraining geven aan huis | StudentsPlus
Wij zoeken jouw student!
Bekijk de mogelijkheden

Examentraining geven aan huis

Vanaf 22 euro per uur!

Examentraining geven aan huis

Zoek je een leerzame bijbaan waarbij je leerlingen van de middelbare school helpt bij de voorbereiding op het examen? StudentsPlus heeft in heel Nederland altijd vacatures open voor examentrainers! Je wordt gekoppeld aan jouw eigen examenleerling. Deze leerling heeft een spannende tijd voor de boeg en kan wel wat ondersteuning gebruiken. Vaak houdt examentraining in dat je niet alleen vakinhoudelijk bezig gaat, maar dat je de leerling ook helpt om gestructureerd naar het examen toe te leven. 

Waarom een bijbaan als examentrainer bij StudentsPlus?

 • Je verdient € 15,- per uur;
 • Je beheert je eigen agenda;
 • Je houdt je kennis up-to-date;
 • Staat uitstekend op je cv;
 • Het is erg leuk om te doen!

Hoe werkt het precies?

Jij bepaalt zelf al je wensen en voorkeuren, dus..

 • In welke vakken je examentraining wil geven;
 • Op welke dag(en) het voor jou uitkomt;
 • Waar je beschikbaar bent;
 • Of je ook leerlingen wil helpen door het geven van bijles of huiswerkbegeleiding.

Wij benaderen je wanneer een leerling bij jou in de buurt examentraining nodig heeft en je kunt zelf bepalen of je daar op dat moment tijd voor hebt met je huidige (studie)drukte.

Beginnen met examentraining geven?

Heb jij je havo- of vwo-diploma op zak en wil jij deze leerzame en flexibele bijbaan? Maak dan nu een account aan en schrijf je direct in! Na je inschrijving hebben wij vaak al heel snel een eerste leerling voor je. Mocht je verder nog vragen hebben, kijk dan gerust eens bij onze veelgestelde vragen.

Wij helpen je graag

Je wordt door ons zeker niet aan je lot overgelaten. Wij doen er alles aan om jou te helpen en de examentraining zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Zo hebben wij:

 • De Leeromgeving voor je ontwikkeld. Op dit platform staat veel extra oefenstof. Deze oefenstof kun je toewijzen aan je leerling, zodat deze ook buiten de examentraining om kan oefenen.
 • Een didactisch platform voor je gemaakt. Dit platform bestaat uit tal van didactische documenten. Daar vind je informatie over onderwerpen als: “Hoe start ik met de examentraining?” tot “Welke verschillende leerstijlen zijn er en welke past het beste bij mijn leerling?”.

Daarnaast kun je altijd het hoofdkantoor bereiken voor vragen en advies. 

Waar moet ik als examentrainer aan voldoen?

Om in aanmerking te komen voor deze vacature als examentrainer, dien je minimaal je havo- of vwo-diploma op zak te hebben. Je mag examentraining, bijles of huiswerkbegeleiding geven in de vakken waarvoor jij een 7 of hoger hebt behaald op je eindlijst. Ook zul je een intakegesprek krijgen met een van onze medewerkers in jouw dichtstbijzijnde vestiging, zodat we persoonlijk kennis met je kunnen maken.

Didactische ondersteuning

Onze bijlesgevers worden ondersteund door ons online, didactisch platform, met informatieve documenten over o.a. leerstijlen en stoornissen.

Jij bepaalt de vakken

Je geeft zelf aan in welke vakken je bijles wilt geven

Maak gebruik van de gratis app

Als bijlesgever van StudentsPlus regel je alles via de Android/IOS-app op je telefoon!