Huiswerkbegeleiding aan huis | 22 jaar ervaring | StudentsPlus
Wij zoeken jouw student!
Bekijk de mogelijkheden

Huiswerkbegeleiding

Vanaf 22 euro per uur!

Huiswerkbegeleiding

Ben je op zoek naar huiswerkbegeleiding, dan bij je bij StudentsPlus aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat er wekelijks huiswerkbegeleiding bij jou thuis plaatsvindt.

Persoonlijke huiswerkbegeleiding

Wij geloven in de kracht van 1-op-1 huiswerkbegeleiding. Dat wil zeggen individuele huiswerkbegeleiding van een begeleider bij jou of bij de huiswerkbegeleider thuis. Op deze manier is de leerling in een vertrouwde omgeving waardoor de drempel zo laag mogelijk is om vragen. De huiswerkbegeleiding vindt dus niet plaats in groepjes, maar is individueel, waardoor er geen groepsdruk is en de leerling zonder schroom kan aangeven waar de pijnpunten zich bevinden qua planning of vakindhoudelijk. Wanneer er huiswerkbegeleiding in klasjes wordt gegeven, moet de aandacht van de docenten verdeeld worden en wordt er vaak alleen huiswerk gemaakt. Dit is niet wat individuele huiswerkbegeleiding is. Onze vorm van huiswerkbegeleiding is intensiever. De leerling kan zich niet verschuilen achter andere leerlingen. De leerling gaat actief met de huiswerkbegeleider aan de slag om tot optimale resultaten te komen. Het is erg belangrijk dat er een vertrouwensband gaat ontstaan tussen de huiswerkbegeleider en de leerling, waardoor de leerling door durft te vragen en ook aanneemt wat de huiswerkbegeleider zegt.

Hoe zorgen wij ervoor dat de huiswerkbegeleiding een succes wordt?

We geloven dat een leerling gemotiveerd moet worden om zelf aan de slag te gaan met de stof van school. Om ervoor te zorgen dat de leerling met de stof zelf aan de slag gaat, moet de intrinsieke motivatie er ook zijn. Ofwel de leerling moet geïnteresseerd zijn in de stof. Hier ligt een belangrijke rol voor de huiswerkbegeleider. De huiswerkbegeleider moet de leerling kunnen helpen op het gebied van:

 • leren leren
 • plannen
 • kennis van de stof

Om dit voor elkaar te krijgen moet de leerling uiteraard wel aannemen wat de huiswerkbegeleider zegt. Dit gaat vele malen makkelijker op het moment dat er een goede klik is tussen de huiswerkbegeleider en de leerling. We ondersteunen onze huiswerkbegeleiders hierin om een goede klik mogelijk te maken door middel van een didactisch platform en met meer dan 22 jaren aan ervaring, hebben wij voldoende koppels gemaakt waardoor wij weten wat nodig is voor een goede match.

Daarnaast zijn de didactische vaardigheden van de huiswerkbegeleider erg belangrijk om de huiswerkbegeleiding tot een succes te maken. Weet de huiswerkbegeleider goed over te brengen hoe "leren leren" werkt? Weet de huiswerkbegeleider de leerling aan te leren hoe je jouw huiswerk goed kunt inplannen om relaxed naar een proefwerk of examen toe te werken? Mocht het meer vakinhoudelijk zijn: Weet de huiswerkbegeleider de probleemstof in kleine stukken in te delen, zodat je kind het beter begrijpt? Uiteraard helpen wij onze huiswerkbegeleiders hierbij middels een didactisch platform waar ze gebruik van kunnen maken.

De huiswerkbegeleider maakt uiteraard niet het huiswerk van de leerling. Dat is niet de bedoeling. Afhankelijk van de behoefte van de leerling helpt de huiswerkbegeleider een planning te maken van al het huiswerk, maar het kan ook zijn dat er soms meer vakinhoudelijke hulp nodig is. Mocht dit het geval zijn, dan kan de huiswerkbegeleider ook extra oefenstof toewijzen aan de leerling die gemaakt is door studenten van lerarenopleidingen. Dit is allemaal te vinden in ons LearningLab. Het is dus bij StudentsPlus niet nodig dat er zelf extra oefenstof gemaakt wordt of tijdens de les gemaakt wordt. Onze ervaring is dat het vele malen effectiever is wanneer de huiswerkbegeleider de oefenstof toewijst voor de volgende les.

Wat kost huiswerkbegeleiding via StudentsPlus?

Het uurtarief voor individuele huiswerkbegeleiding varieert tussen de 22 euro en de 31 euro per uur. Dit is afhankelijk van het aantal uren dat je maandelijks bij ons afneemt (bekijk onze tarieven voor meer details hierover. Wij geloven erin dat huiswerkbegeleiding pas werkt, wanneer dit wekelijks gebeurt. Door het individuele karakter is het voor de leerling wel intensief. Uit ervaring weten we dat meer dan 2 uren huiswerkbegeleiding per keer niet efficiënt is. De leerling is dan voldoende geholpen en na de 2 uren neemt de concentratie af. Voor het gevoel gaat de tijd wel erg snel, een uur is zo voorbij. Hierdoor is ons advies om tussen de 1,5 en 2 uren huiswerkbegeleiding per keer te nemen. Voor de meeste leerlingen is 1 sessie per week voldoende. Door onze flexibele pakketten, kun je maandelijks de uren wijzigen, pauzeren of stop zetten.

Onze huiswerkbegeleiders zijn studenten

We hebben ervoor gekozen om studenten in te zetten als huiswerkbegeleiders. Zij hebben recentelijk dezelfde stof gehad als de leerling, waardoor ze nog dicht op de stof zitten. Daarnaast hebben ze dezelfde belevingswereld als de leerling. Er is een klein verschil in leeftijd, maar toch wel een groot verschil in kennis en vaardigheden. Dit zorgt vaak snel voor een prettige sfeer tijdens de huiswerkbegeleiding en er onstaat snel een klik. Mocht deze klik er toch niet zijn, schroom dan niet om dit bij StudentsPlus aan te geven. We gaan dan weer opnieuw voor je aan de slag, zonder extra kosten. Mochten we geen huiswerkbegeleider bij je in de buurt kunnen vinden en is online huiswerkbegeleiding geen optie? Dan ben je ons geen kosten verschuldigd. De zoektocht is altijd gratis.

Huiswerkbegeleiding bij je thuis of online

De meeste huiswerkbegeleiding vindt thuis bij de leerling plaats. Dit gebeurt in een vertrouwde omgeving. Soms moet de bijles online. Dat is bij StudentsPlus zeker mogelijk. We hebben onze eigen online omgeving ontwikkeld. Hierin zit uiteraard een videoverbinding, maar daarnaast ook de volgende widgets:

 • multi screensharing
 • tekstverwerker
 • chatfunctie
 • whiteboard
 • documenten delen
 • to do lijsten
 • vergroten/verkleinen van alle onderdelen
 • drag & drop van alle onderdelen

Deze unieke online omgeving optimaliseert de online ervaring en het delen van kennis.

Is het in Nederland mogelijk om huiswerkbegeleiding te volgen?

Het is in principe mogelijk om in heel Nederland huiwerkbegeleiding thuis te volgen. Uiteraard is het voor ons het makkelijkst te regelen in plaatsen waar veel studenten te vinden zijn, maar we hebben in heel Nederland huiswerkbegeleiders. Mocht er naast huiswerkbegeleiding ook behoefte zijn aan vakinhoudelijke begeleiding of mochten er specifieke wensen zijn voor een bepaalde huiswerkbegeleider, dan kan dit uiteraard onze zoektocht vertragen.

Hoe lang duurt het voordat ik een huiswerkbegeleider heb gevonden?

We beginnen direct met onze zoektocht naar een geschikte huiswerkbegeleider. Deze zoektocht is deels gebaseerd op AI, daarnaast kijkt onze operationele afdeling ook met gezond verstand naar de aanvraag en de geschikte huiswerkbegeleiders om tot een goede match te komen. De meeste matches maken wij binnen enkele uren tot enkele dagen. Soms komt het echter ook voor dat het langer duurt dan verwacht. We nemen dan altijd contact met je op om de voortgang te bespreken en te kijken welke ruimte en mogelijkheden er nog zijn om tot een match te komen.

Wat is de rol van StudentsPlus nadat mijn kind gematched is?

Nadat de match is gemaakt, worden de contactgegevens zo snel mogelijk uitgewisseld. Daar houdt het niet op. De volgende uitdaging is om de bijlessen ook daadwerkelijk te laten plaatsvinden. We horen vaak dat de huiswerkbegeleiding, na een match bij een platform, om wat voor reden dan ook, niet van de grond komt. Er moet contact gelegd worden tussen de ouder/leerling en de huiswerkbegeleider. Mocht het zo zijn dat de huiswerkbegeleider toch niet in contact komt met de leerling of dat er geen datum geprikt kan worden voor de eerste huiswerkbegeleiding, dan zijn er geen kosten aan de dienst verbonden. Onze pakketten gaan pas lopen wanneer de eerste huiswerkbegeleiding heeft plaatsgevonden. Ook daarna willen we natuurlijk graag weten hoe de huiswerkbegeleiding is bevallen. Klikt het tussen de huiswerkbegeleider en je kind? Was de kennis goed en waren de didactische en sociale vaardigheden goed? Dan zijn we helemaal tevreden. Mocht er iets voor verbetering vatbaar zijn, dan horen we dat natuurlijk graag en ondernemen we waar gewenst actie.

Hoe wordt de huiswerkbegeleiding verder administratief geregeld?

De huiswerkbegeleider administreet zijn of haar uren op een online urenbriefje. Hier krijg je ook altijd een melding over, zodat je dit kunt controleren. Dit is dus volledig transparant. Mocht je het niet eens zijn met de geadministreerde uren, dan kun je dit uiteraard zelf aanpassen en er opmerkingen bij zetten.

Zit ik lange tijd vast aan mijn pakket?

Nee, je kunt aan het einde van de maand je huiswerkbegeleiding pakket nog wijzigen of opzeggen voor de volgende maand. Het is dus niet zo dat je een kwartaal of een jaar lang ondersteuning moet inkopen. Wanneer je de volgende maand stopt en je hebt niet alle ingekochte uren besteed, dan heb je de mogelijkheid om de niet gemaakte uren in de maand dat je bent gestopt, in te halen.

Hoe vraag ik huiswerkbegeleiding aan?

Je kunt via deze link huiswerkbegeleiding aanvragen. Je maakt allereerst jouw eigen "Mijn StudentsPlus" account aan. Daar kun jouw kind aanmelden. Tijdens de inschrijving kun je aangeven dat de hulpvraag om huiswerkbegeleiding gaat. Je kunt tijdens deze inschrijving verder aangeven of er bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Ook wanneer je wensen hebt mbt de huiswerkbegeleider, dan kun je deze hier aangeven. Nadat je de inschrijving hebt voltooid, gaan we direct voor je aan de slag. Vinden we niemand, dan ben je ons geen kosten verschuldigd. We hebben geen inschrijvingskosten of matchingskosten.

Enthousiaste bijlesgevers

Onze bijlesgevers zijn zeer gemotiveerd en zorgvuldig geselecteerd.

22 jaar ervaring

Al meer dan tienduizenden leerlingen geholpen in heel Nederland.

Geen klik met de bijlesgever?

Wij gaan direct en gratis op zoek naar een vervangende!

 • Bekijk de mogelijkheden

  Onze algoritmes berekenen jouw kans op een snelle koppeling met een bijlesgever!

 • Sneak preview van ons Learning Lab

  In ons Learning Lab vind je heel veel oefenstof waar je direct mee aan de slag kunt!

 • Gratis whitepaper "Tips voor bijles"

  In onze paper "5 simpele stappen" kun je rustig lezen over onze tips voor bijlessen.

 • Gratis adviesgesprek

  Onze experts beantwoorden graag al je vragen

 • Kijk rustig rond en beslis later

  Je gaat nog geen verbintenis aan. Kijk rustig op je gratis account en maak wat opgaven in ons Learning Lab. Wil je daarna bijles van een student, dan is ie een paar klikken van je verwijderd!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Kies dan hieronder uw dichtstbijzijnde vestiging. Kies voor ‘elders’ als u in geen van de vestigingen woont.

 • Maak een keuze in de lijst