Wat is huiswerkbegeleiding?
Wij zoeken jouw student!
Bekijk de mogelijkheden

Wat is huiswerkbegeleiding?

Een bekende term, maar wat is huiswerkbegeleiding eigenlijk?

Huiswerkbegeleiding is een aanvullende onderwijsvorm naast de reguliere schoollessen waarbij de nadruk ligt op het ‘leren-leren’, plannen en structureren van het school- en huiswerk. De huiswerkbegeleiding is altijd complementair aan het reguliere onderwijs en bedoeld om leerlingen een steuntje in de rug te geven bij het wegwerken van achterstanden of het optimaliseren van de schoolprestaties.

Huiswerkbegeleiding is dé oplossing voor leerlingen die wat meer handvatten nodig hebben bij het zogeheten ‘leren-leren’ van meerdere schoolvakken en minder op vakinhoudelijk vlak. Leerlingen die met één of meerdere specifieke vakken vastlopen kiezen doorgaans voor bijles.

Verschillende vormen van huiswerkbegeleiding

 • Klassikale huiswerkbegeleiding
 • Individuele huiswerkbegeleiding (dit biedt StudentsPlus)

Klassikale huiswerkbegeleiding

Klassikale huiswerkbegeleiding wordt vaak op school in een (vol) klaslokaal gegeven. Bij klassikale huiswerkbegeleiding wordt de begeleiding vaak verzorgd door een docent of student die aan een bureau zit en eventuele vragen beantwoord die de leerlingen hebben. De leerling wordt dus niet actief ondersteund, tenzij de leerling zelf een vraag heeft. Vaak kan de huiswerkbegeleider vakinhoudelijk niet veel vragen beantwoorden, maar meer helpen bij het aanpakken en inplannen van het huiswerk. Tevens controleert de huiswerkbegeleider of de leerlingen daadwerkelijk bezig zijn met hun huiswerk.

Individuele huiswerkbegeleiding

StudentsPlus kiest juist voor het aanbieden van individuele huiswerkbegeleiding. Dit vindt vaak bij de leerling aan huis plaats in een vertrouwde omgeving, waardoor alle aandacht op de leerling is gericht. Daarnaast hoeft de leerling niet nog langer op school te blijven zitten. Doordat de huiswerkbegeleider alle aandacht op de leerling kan richten, kan er actief geholpen worden bij de volgende punten:

 • Effectief plannen van het huiswerk​​​​​;
 • Ondersteunen bij het ‘leren-leren’;
 • Extra structuur aanbrengen bij het schoolwerk;
 • Eventueel overhoren van aankomende proefwerken.

Wat kost huiswerkbegeleiding?

Ook handig om te weten: wat kost huiswerkbegeleiding? Huiswerkbegeleiding kost bij StudentsPlus tussen de € 19,- en € 28,- per uur, afhankelijk van het aantal afgenomen uren. Meer informatie over de tarieven in uw specifieke situatie vindt u op onze tarieven-pagina.

21 jaar ervaring

Al meer dan tienduizenden leerlingen geholpen in heel Nederland.

Enthousiaste bijlesgevers

Onze bijlesgevers zijn zeer gemotiveerd en zorgvuldig geselecteerd.

Gratis Leeromgeving

Een gratis online platform met duizenden oefenopgaven.

 • Bekijk de mogelijkheden

  Onze algoritmes berekenen jouw kans op een snelle koppeling met een bijlesgever!

 • Sneak preview van ons Learning Lab

  In ons Learning Lab vind je heel veel oefenstof waar je direct mee aan de slag kunt!

 • Gratis whitepaper "Tips voor bijles"

  In onze paper "5 simpele stappen" kun je rustig lezen over onze tips voor bijlessen.

 • Gratis adviesgesprek

  Onze experts beantwoorden graag al je vragen

 • Kijk rustig rond en beslis later

  Je gaat nog geen verbintenis aan. Kijk rustig op je gratis account en maak wat opgaven in ons Learning Lab. Wil je daarna bijles van een student, dan is ie een paar klikken van je verwijderd!