Wiskunde is veruit het meest aangevraagde vak bij StudentsPlus. Je kind is dus zeker niet de enige die dit vak uitdagend vindt. De uitdaging kan bijvoorbeeld zitten in:
Met meer dan 22 jaren aan ervaring in het geven van bijles wiskunde, weten we wat de struikelblokken zijn en hebben we actie ondernomen om je zoon of dochter zo efficiënt mogelijk te helpen met wiskunde. Of het nu gaat om wiskunde, wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C of wiskunde D, we starten graag onze zoektocht naar de perfecte bijlesdocent!
We koppelen jouw kind aan een bijlesdocent die wiskunde juist erg leuk vindt en daar ook goed in is. De bijlessen worden periodiek gegeven bij je thuis of online, het liefst op een vast moment in de week, steeds door dezelfde bijlesdocent. Door een groot netwerk van bijlesdocenten wiskunde in heel Nederland dat we in meer dan 22 jaren hebben opgebouwd, kunnen we snel een bijlesgever regelen, doorgaans binnen 1 of 2 dagen. Je krijgt al een enthousiaste bijlesdocent over de vloer vanaf 22 euro per uur. Uiteraard houden we contact wanneer de match is gemaakt. Lukt het om in contact te komen met de bijlesdocent? Hoe is de eerste bijles verlopen? We zijn erg benieuwd hoe de bijlessen bevallen. Daarnaast geven we je kind veel extra oefenstof en helpen we onze bijlesdocenten waar nodig met tips en trucs.
Wiskunde is bij uitstek een vak dat werkt met het bouwstenenprincipe. Je krijgt tijdens de wiskundelessen steeds een onderwerp (bouwsteen) uitgelegd, waarmee je in de toekomst aan de slag kunt gaan om ingewikkeldere onderwerpen onder de knie te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de ABC-formule \[ a^2 + b^2 = c^2 \] Om dit onderwerp goed te begrijpen, moet je eerst de bouwstenen "tweedegraads vergelijkingen", "kwadrateren" en "worteltrekken" goed onder de knie hebben. Snap je een van deze bouwstenen niet, dan is de kans groot dat de ABC-formule ook lastig gaat worden. Leerlingen bij StudentsPlus krijgen onbeperkt toegang tot onze slimme leeromgeving met daarin duizenden wiskunde-oefenopgaven. Wanneer de leeromgeving constateert dat je problemen hebt met een bepaald onderwerp, stelt deze voor om onderliggende bouwstenen te oefenen om zo tot de kern van de problemen te komen. Studenten van de lerarenopleiding hebben, als experts op dit gebied, alle wiskundestof van de middelbare school gecategoriseerd, aan elkaar gelinkt en heel veel oefenstof gemaakt. Jouw bijlesdocent kan oefenstof vanuit de leeromgeving toewijzen en toezicht houden op de vooruitgang. Uiteraard krijg jij als ouder volledige toegang tot deze leeromgeving en kun je zien hoe er geoefend wordt.
Lukt het jou om de onderstaande opgave bijvoorbeeld te maken?
Als oudste en meest ervaren bijlesbureau van Nederland, weten wij hoe we moeten matchen. We streven ernaar om de leerling te motiveren om naast de bijlessen zelf ook actief met de probleemstof aan de slag te gaan. Het is dus niet de bedoeling dat de bijlesdocent het huiswerk voor de leerling maakt of alles voorzegt.
Om ervoor te zorgen dat de kennisoverdracht optimaal verloopt, maken wij gebruik van drie pijlers (gebaseerd op en geïnspireerd door Schmidt, H. & Moust, J. (1995). What makes a tutor effective?):
Met cognitieve congruentie bedoelen we dat de bijlesdocent zich kan inleven in de leerling. Wat snapt de leerling precies niet en heeft de bijlesdocent het vermogen om deze probleemstof in hapklare brokken uit te leggen? Met sociale congruentie bedoelen we "de klik" tussen de bijlesdocent en de leerling. Hebben ze bijvoorbeeld dezelfde belevingswereld, spreken ze dezelfde taal, enzovoort.
De bijlesdocenten zijn studenten. Zij hebben meer dan voldoende kennis. Ze hebben recentelijk de stof zelf gehad en moeten minimaal een 7 hebben gehaald voor de vakken waarin ze bijles willen geven of havo niveau of vwo niveau. Een student studeert zelf nog, helpt vaak medestudenten en wordt door StudentsPlus ondersteund om de uitlegvaardigheden te optimaliseren. Verder moeten ze de vakken waarin ze bijles willen geven ook rangschikken, zodat wij ook weten welke vakken ze het leukste vinden om te geven. Door het geringe leeftijdsverschil tussen de student en de leerling spreken ze dezelfde taal en is er snel een vertrouwensband. Dit komt zeker de kennisoverdracht ten goede.
We controleren de kennis van de studenten pro-actief door cijferlijsten te vragen van iedere bijlesdocent die zich aanmeldt bij StudentsPlus. Dit doen wij om de kennis en kunde van de bijlesdocenten te kunnen garanderen.
Deze theorie hebben we uiteraard uitgebreid getest met onze data en hieruit blijkt inderdaad dat deze pijlers belangrijk zijn voor een goede kennisoverdracht en effectieve bijles.
Wil je extra filmpjes over jouw probleemstof? Geen probleem! Alle leerlingen van StudentsPlus kunnen gratis gebruik maken van de betaalde dienst van Digistudies. Digistudies biedt kwalitatief hoogwaardige uitlegfilmpjes over tal van onderwerpen. Leerlingen van StudentsPlus kunnen op hun eigen StudentsPlus-omgeving deze filmpjes bekijken en zo de stof snel onder de knie krijgen.
Ja, we bieden ook online wiskunde bijles aan via ons innovatieve leerplatform. Dit platform stelt je kind in staat om samen met de bijlesdocent in realtime aantekeningen te maken, tegelijk je scherm te delen, documenten te delen en gebruik te maken van een whiteboard.
Deze tarieven variëren tussen de €22 en €31 per uur. Dit uurtarief is afhankelijk van het maandelijks aantal uren dat je bij ons inkoopt. Bekijk de tarieven pagina voor meer informatie hierover. Het is de bedoeling dat je de ingekochte uren ook verbruikt. Mocht het zo zijn dat je een maandje niet al jouw ingekochte bijlesuren maakt, dan kun je deze de volgende maand inhalen. Verder kun je de uren van de volgende maand altijd aanpassen en je kunt de bijlessen voor de volgende maand altijd weer opzeggen. Je zit dus niet lang aan je pakket vast. Mochten we niemand weten te vinden die de bijlessen wiskunde gaat geven, dan gaat het pakket niet lopen. Deze pakketten starten pas wanneer wij een bijlesdocent gevonden hebben.
Dankzij ons uitgebreide netwerk van bijlesdocenten kunnen we doorgaans binnen 1 tot 2 dagen een match maken. Meld je aan via ons aanmeldformulier en we gaan meteen voor je aan de slag.
De eerste stap is het aanmaken van een StudentsPlus-account. Hier kun je jouw kind (of jezelf) inschrijven. Tijdens de inschrijving kun je jouw voorkeuren en wensen doorgeven. Hier gaan we uiteraard mee aan de slag. Vinden we geen bijlesgever? Dan zijn er geen kosten voor jou, we rekenen geen inschrijf- of matchingskosten. Mocht je nu studeren aan de universiteit of mocht je een kind hebben op de basisschool, we helpen je graag en doen ons uiterste best om je te helpen. Meer dan 55.000 leerlingen zijn je al voorgegaan, laat ons ook jou helpen.
Wij hebben in heel Nederland bijlesgevers klaarstaan om u te helpen
Grootste en meest ervaren bijlesgeversdatabase
Geen opzegtermijn, alleen de maand waarin wordt opgezegd, nog netjes afmaken.
Onze algoritmes berekenen jouw kans op een snelle koppeling met een bijlesgever!
In ons Learning Lab vind je heel veel oefenstof waar je direct mee aan de slag kunt!
In onze paper "5 simpele stappen" kun je rustig lezen over onze tips voor bijlessen.
Onze experts beantwoorden graag al je vragen
Je gaat nog geen verbintenis aan. Kijk rustig op je gratis account en maak wat opgaven in ons Learning Lab. Wil je daarna bijles van een student, dan is ie een paar klikken van je verwijderd!